På al(l)var

Kategori: Hästfoto Kommentarer (3)

Utrustning: Nikon D300S & Nikkor 70-200 f2.8 ED VR ll 

Denna söndagskväll blev det en liten tur till alvaret på öland där jag fann fina islandshästar, och till min glädje fanns det även smö, söta föl! 

Wonder of nature #2

Kategori: Hästfoto Kommentarer (2)

Utrustning: Nikon D300S & Nikkor 70-200 f2.8 ED VR ll
 
Det här stoet hamnar verkligen på min topp 5 över hästar jag har fått möjligheten att fotografera. Ägaren har tre fina hästar och jag fotograferade dem alla. Vi tog kanske 10-15 minuter max till varje häst. En av hästarna ska säljas och därför var det mycket rena porträtt vi körde på, men trots det så blev bilderna med den här damen så mycket mer. Hon behövde i princip bara ställa sig framför kameran och så blev det fint. Kan ju berätta att hon är en Nordsvensk Travare. Mer kommer!

wonder of nature

Kategori: Hästfoto Kommentarer (1)

Utrustning: Nikon D300S & Nikkor 70-200 f2.8 ED VR II

Idag fotograferade jag porträttbilder på 3 fina hästar. Den här blev en favorit.

Att göra en fredag

Kategori: Hästfoto Kommentarer (1)

 
Som lite omväxling får ni ett exempel på vad jag sysslar med just nu. Jag är otroligt dålig på att rensa bland mina bilder, vilket tidigare har gjort att min arbetsgång blivit onödigt krånglig och långsam. Så jag rensar helt enkelt lite grann! Lightroom är en räddare i nöden. Imorgon har jag en fotografering med en tjej och hennes två hästar. Ska bli superroligt!
 

Favorit nummer ett

Kategori: Hästfoto Kommentarer (1)

 
Det här är nog min största favorit från helgen som gått. Jag har ett par, tre stycken som kommer tätt efter, men denna bilden blev jag fruktansvärt nöjd med redan när jag såg den i kameran. Kanske hade det varit bättre om ryttarens ögon hade synts, eller vad säger ni? Tänker också på om det gett mer effekt om man varit någon millisekund tidigare på avtryckaren. Redigeringsmässigt så har jag lättat upp lite skuggor och lagt lite mer kontrast och skärpa i bilden.
 

KHSK del 2

Kategori: Evenemang Kommentarer (1)

 
Utrustning: Nikon D300S & Nikkor 70-200 f2.8 ED VR II

Det är jättesvårt att välja vilka bilder jag ska lägga upp här i bloggen. Så ni får helt enkelt bara lite blandat av vad som blev. Imorgon delar jag med mig av en eller två bilder som jag är mest nöjd med från helgens tävlingar tänkte jag.

Jag är förresten lite arg på vädret idag då det har regnat en massor, vilket ledde till en inställd fotografering. Vi försöker nästa vecka.
 
För er som vill se precis alla bilder från helgens tävlingar lägger jag ut två länkar här:
 

KHSK del 1

Kategori: Evenemang Kommentarer (0)

Utrustning: Nikon D300S & Nikkor 70-200 f2.8 ED VR II
 

KHSK, söndag

Kategori: Evenemang Kommentarer (0)

Utrustning: Nikon D300S & Nikkor 70-200 F2.8 ED VR II
 
Ett par bilder från söndagens hopptävlingar! Ikväll kommer förhoppningsvis bilderna från lördag och söndag på KHSK upp i arkivet på min hemsida. Kommer då även att börja visa lite bilder för er här i bloggen.

KHSK, lördag

Kategori: Evenemang Kommentarer (28)

Utrustning: Nikon D300S & Nikkor 70-200 F2.8 ED VR II

Härlig lördag på Kalmar Hästsportklubb. Imorgon är det dags igen.

Katten Neko

Kategori: Djurfoto Kommentarer (0)

Utrustning: Nikon D300S & Nikor 50mm 1.4G + reflexskärm
 
Katten Neko har fotograferats idag och han var onekligen väldigt skeptisk till hela idén av att vara utomhus och sen ha en massa saker och människor omkring sig. Vädret var i alla fall på topp.