Throwback

Kategori: Hästfoto Kommentarer (2)

Nikon D80 & Nikkor 18-135mm f/3.5-5.6 / ISO 200 / f5.6 / 1/640 sek / brännvidd 135mm

Åh, det är så roligt att gå tillbaka och kika på gamla bilder. Denna bilden är tagen i maj 2008! Detta var en passhäst till mig där jag jobbade, Yanice Hornline heter hon & var en av mina favoriter. På lunchrasterna eller lediga dagar brukade jag spendera lite tid i hagen med hästarna för att fota. Jag hade den här våren sålt min egna häst eftersom att jag inte hade tid med honom då jag jobbade som hästskötare. En del av dessa pengar fick gå till min D80 som var min första systemkamera. Och det jag fotar med här tror jag var kitobjektivet? Som var förvånansvärt bra faktist.

Showjumping

Kategori: Hästfoto Kommentarer (1)

Nikon D300s & Nikkor 70-200 2.8 ED VR ll

Sara & Lotta

Kategori: Hästfoto Kommentarer (2)

 
Hittade en ovisad bild tror jag från när jag fotade Sara och Lotta i somras. Sån himla sommarkänsla! Visst är de fina ihop?

Hej hej!

Kategori: Hästfoto Kommentarer (3)

 
Ledsen för tystnaden här. Men i torsdags vaknade jag upp med halsont och huvudvärk. Detta har lett till att jag har suttit här hemma med halsfluss i flera dagar. Så trist! Min hemsida är förövrigt klar snart, då blir det en ny blogg! :) Med ny hemsida kommer en uppdaterad portfolio. Jag drar mig verkligen för att sammanställa den - kan inte bestämma mig vilka av mina bilder som är bäst. Dessa i kollaget över är inte nödvändigtvis sådana jag tycker platsar där utan det var ett litet kollage jag gjorde som test till hemsidan.
 
Har ni tips vad man ska tänka på när man väljer ut portfoliobilder? Jag vet väl kanske hur man ska tänka, men det är det där att välja också..

Summer

Kategori: Hästfoto Kommentarer (2)

Nikon D300s & Nikkor 70-200 2.8 ED VR ll / ISO 250 / f2.8 / 1/2000 sek / brännvidd 200mm
 
Kunde verkligen inte längta mer efter sommaren. Denna tävlingssäsong så fotar jag inte längre med DX-kamera utan fullformat. Vi får se om jag saknar att ha en crop-kamera eller inte, jag kommer ju längre ifrån med min telezoom nu. Både fördelar & nackdelar med det. Men jag är kär min D700 (kan man skriva så?..) så det känns som att vi har mycket att se fram emot. Första inbokade tävlingarna jag har är 4-5 Maj. Men förhoppningsvis kommer jag ut på någon tidigare än så :) Fortsätter vädret såhär kommer utesäsongen snabbare!

A travel by heart #2

Kategori: Hästfoto Kommentarer (0)

 
Det svarta stoet är Acadian. Så speciell & egen att det inte var klokt. I början fick hon ha en "huva" med skygglappar på sig för annars kunde hon inte gå in i boxen, stallet eller spolspiltan. Mot slutet blev hon så mycket bättre. Vi backade in i spolspiltan istället. Vet inte vad andra tyckte om det, men hon slapp stress & det gick smärtfritt. Fina tjejen. Jag gillade henne mycket.

Den nedre bilden visar hur det såg ut precis utanför & bakom vårat hus. Landsbygden i New Jersey, helt enkelt. Den hade sin charm den också.

Dagens Siri

Kategori: Hundfoto Kommentarer (1)

 Nikon D700, Nikkor 50mm 1.4G & SB-700 / ISO 200 /  f1.4 / 1/250 sek
 
Idag tog jag ett par snabba bilder på Siri - de var endast till för att testa ljuset inför två andra inbokade gäster som jag hade under dagen. Jag har förresten blivit med studio! Kände att jag ville ha möjligheten till att ta emot kunder men främst känns det skönt att ha ett ställe att jobba på som inte är hemma.
 
(Som en parantes så ser hon faktist under luggen, haha!)

Obiajulu Ben Genesis

Kategori: Hundfoto Kommentarer (2)

 
Denna fantastiska salukipojke. Snart har han bott här i 2 år. Han är nåt av det vackraste & ärligaste jag vet.

A travel by heart

Kategori: Hästfoto Kommentarer (5)

 
2011 så gjorde jag en resa till staterna för att jobba som hästskötare. Svårt att beskriva vilken upplevelse det var. Den övre bilden föreställer mitt 2-åriga sto som var en av mina 4 passhästar - Quiche Lorraine. Fotad i New Jersey i närheten av Chesterfield (kommer tyvärr inte ihåg specifik vilket område stallet låg i).
En underbar & känslig märr som jag fastnade för. Riktigt typiskt avkomma efter Viking Kronos. Den nedre bilden är tagen under en resa till travbanan på Pocono Downs i Pennsylvania.

Arhults Cornelius #2

Kategori: Allmänt Kommentarer (1)

Arhults Cornelius

Kategori: Hästfoto Kommentarer (2)

Nikon D700 & Nikkor 70-200 2.8 ED VR ll
Övre bilden: ISO 250 / f2.8 / 1/1600 sek / brännvidd 185mm
Nedre bilden: ISO 320 / f2.8 / 1/2000 sek / brännvidd 200mm
 
För någon vecka sedan fotade jag ridponnyhingsten Arhults Cornelius. Jag har nämnt tidigare i bloggen att jag sett fram mot denna fotografering. Nu blev det äntligen av! Han var en energisk liten ponny som hade väldigt svårt att stå still vid porträttfotograferingen. Men det är ju inte så lätt när man är en unghingst och dessutom befinner sig långt från de andra hästarna - då är det mycket tankar i huvudet. Men han var otroligt väluppfostrad och trevlig. En riktig söt kille. Väl i hagen så rullade han sig nästan med en gång.. såklart. Nästa gång blir det förhoppningsvis ytterligare ett par hingstar.

In between days

Kategori: Hästfoto Kommentarer (1)

 
Drogs till gamla minnen ikväll. Usa-mappen med massor av bilder & ändå ångrar jag att jag inte fotade mer. Denna bild är tagen en rysligt tidig morgon då jag hade släppt ut två av mina ston & jag måste haft tid på mig eftersom att jag hann ta en bild. En lugn stund mitt i allt organiserat kaos. Två individer som jag saknar mycket & visst längtar jag tillbaka, fast kanske till en annan plats än just denna.
 
Sedan jag kom hem från denna resa så kan jag räkna gångerna jag suttit upp eller bakom en häst, på en hand. På något vis ville jag annat & sedan dess har jag istället satsat mer på fotograferingen. Men det kommer tillbaka. En häst framför linsen är alltid givande men "på riktigt" så ger det mer. Blir nästan lite vemodig. En bild med mycket känslor för mig, helt enkelt.

"Liam" #2

Kategori: Hästfoto Kommentarer (4)

 
Den nedersta bilden är en av mina favoriter från denna fotograferingen. Jag älskar hur det karga & öländska landskapet ger karaktär åt bilden
och ljuset var så himla fint. Liam passade perfekt in.