Två motljus

Kategori: Allmänt Kommentarer (0)

Utrustning: Nikon D300S & Sigma 70-200 2.8 APO HSM Macro

Majkeppni del 2

Kategori: Evenemang Kommentarer (2)

Utrustning: Nikon D300S & Nikkor 70-200 F2.8 ED VR II

Glada nyheter

Kategori: Vardagligt Kommentarer (2)

Idag är det en nyhetens dag här, kanske man kan säga.
 
- Häromdagen fick jag hem beslut om att jag är godkänd för F-skattesedel. Jag är alltså äntligen egen företagare!
Låt det roliga börja :) Det känns så himlra bra och roligt.
 

Heat

Kategori: Travfoto Kommentarer (5)

Utrustning: Nikon D300S & Nikkor 70-200 F2.8 ED VR II

Vaggerydstravet 28/4 del 2

Kategori: Travfoto Kommentarer (0)

Utrustning: Nikon D300S & Nikkor 70-200 F2.8 ED VR II

Heia del 2

Kategori: Hundfoto Kommentarer (2)

Utrustning: Nikon D300S & Nikkor 70-200 2.8 ED VRII & Nikkon 50 mm 1.4G + reflexskärm

Majkeppni

Kategori: Evenemang Kommentarer (2)

Utrustning: Nikon D300S & Nikon 70-200 2.8 ED VR II

Här får ni några få snabba bilder från helgens Majkeppni på Häradsvallen som jag fotograferade på. Det var Islandshästföreningen Strokkur som annordnade denna otroligt härliga och roliga hästfest. Jag ville mest uppdatera och säga hej! Har ganska så mycket nu. Har lite kö på bildlistan och försöker avverka alla kunder så fort som möjligt, samtidigt som jag jobbar heltid. Tur att det är roligt! ;)

Heia

Kategori: Hundfoto Kommentarer (2)

Utrustning: Nikon D300S & Nikon 50mm 1.4G + reflexskärm

Här är då en bild från dagens andra fotografering som var Aussien "Heia". En supersöt modell och vi lyckades hitta en jättefin vitsippeskog där hon fick posera lite innan vi tog actionbilder. Jag gillar bilden jättemycket, en personlig favorit, men jag är lite arg på mig själv att jag aldrig lär mig och åter igen drogs med problemet att jag  har skapat en bild med överexponerade parti. Tur jag hade en sådan fin modell, det får väga till bildens fördel.

Lördagsjobb

Kategori: Hästfoto Kommentarer (0)

Utrustning: Nikon D300S & Nikon 70-200 2.8 ED VR II + reflexskärm
 
Idag på förmiddagen har jag fotograferat Maja och fina Smokey. Här får ni ett par snabba bilder. Nu i eftermiddag ska jag iväg och fota en hund, vilket också ska bli roligt :) Imorgon har jag ett evenemang då jag sponsrar Majkeppnin på Häradsvallen i Mönsterås. Så jag hoppas att jag hinner uppdatera vettigt här ändå, men om jag inte gör det, så vet ni varför ;) Begravd i jobb!

Damiliuz del 3

Kategori: Hästfoto Kommentarer (3)

Utrustning: Nikon D300S & Nikon 70-200 2.8 ED VR II

Det här är nog min favorit från i tisdags, förutom den första bilden i första inlägget om Damiliuz. Så jäkla läcker han är! Därför får denna bilden ett eget inlägg så att ni kan se den i lite större format :)

Damiliuz del 2

Kategori: Hästfoto Kommentarer (0)

Utrustning: Nikon D300S & Nikon 70-200 2.8 ED VR II

Damiliuz

Kategori: Hästfoto Kommentarer (5)

Utrustning: Nikon D300S & Nikon 70-200 2.8 ED VR II

Här får ni fler bilder på den fina arabkillen Damiliuz. Han är en unghäst och otroligt charmig - vilket jag tycker syns på bilderna. Den här fotograferingen blev nog inte riktigt som jag hade tänkt mig från början. Vi tänkte mycket vårblommor osv, men sen blev det inte att vi hittade så mycket sådant. Istället hittade vi en dunge i en kohage med otroligt behaglig kvällssol!

Canon Pixma iX6550

Kategori: Allmänt Kommentarer (9)

 
Jaaaaaaa, idag har jag köpt mig en fotoskrivare. Trots att den är av en billigare prisklass så blev jag stum av hur bra kvalité den levererade. Jag kände att det var lite av en chansning, blev rekommenderad en dyrare modell och jag kan ju förstå varför, egentligen. Men efter att ha hållt resultatet i mina händer ångrar jag det verkligen inte. Jag känner verkligen att jag kan leverera utskrivna bilder & förstoringar (då den skriver ut tom A3-format) av riktigt bra kvalité. Det enda som ska göras nu för att optimera utskrifterna till det bästa är att kalibrera skärm ordentligt och fixa inställningar på skrivaren till det.

Jag tror nästan att jag ska lotta ut en A4-förstoring på en valfri bild bland de som kommenterar min blogg från och med nu. Eller vad säger ni?

Kvällens fotografering

Kategori: Hästfoto Kommentarer (1)

Utrustning: Nikon D300S & Nikon 70-200 2.8 ED VR II

Ja, här kommer en liten förhandsvisning som jag snabbt fixade till från kvällens ganska spontana fotografering. Jag har en ny arbetskollega (och vän) som är medryttare till den här vackra arabkillen. Jag blev så sugen på att fota häst i vårig miljö och direkt efter jobbet stack vi ut till stallet. Imorgon får ni fler bilder! :)

Vaggerydstravet 28/4

Kategori: Travfoto Kommentarer (2)

Utrustning: Nikon D300S & Nikon 50mm 1.4G + Nikon 70-200 2.8 ED VR II

De översta bilderna är på den snygga valacken Ego Nalan som ägs av en vän till mig. Jag följde med till Vaggeryd för att fotografera honom och hans ägare i montéloppet (som han blev placerad 4a i!). Vi tog den bilden mest i förbifarten innan han skulle lastas. Jag var tvungen att visa den då han är så snygg.
 
Resterande bilder är då alltså på lite andra travhästar från defilering och lopp. Det här, ska ni veta, är vad jag brinner för. Att fotografera trav är nog det roligaste som finns. Travnörden i mig vaknar verkligen till liv & att få föreviga det på bild är oslagbart. Givetvis saknar jag att jobba med travhästar lika mycket varje gång även om det är extremt roligt att stå bakom kameran. Denna dag var det dessutom underbart väder och för första gången på väldigt länge hade jag tillgång till annat än mottljus. Det är synd att jag måste visa dem i sådant litet format i bloggen, för den riktiga känslan och det där extremt kraftfulla försvinner lite grann. Min favorit är nog ändå den nedersta fuxen eftersom att den är tagen i loppscenariot.

Friesern Lotus #4

Kategori: Hästfoto Kommentarer (3)

Utrustning: Nikon D300S & Nikon 70-200 2.8 ED VR II

Ja, här är Lotus igen, den läckra Friesern! Bortse från tight beskuring (fotade helt enkelt med för lite marginal) och exponeringen & det starka solljuset. Kanske gillas det, eller inte. Vilken version gillar ni bäst?

Mina hjärtan

Kategori: Hundfoto Kommentarer (3)

Utrustning: Nikon D300S & Nikon 70-200 2.8 ED VR II

Jag tror inte att jag har visat er mina hundar. Idag var vi på Öland hos min far och hälsade på & självklart tog vi en tur i mittlandsskogen som finns där han bor. Den stora heter Karim och är en Saluki. Minstingen heter Siri och är en dvärgpudel (med tveksam frisyr).

Racehorses

Kategori: Travfoto Kommentarer (0)

Utrustning: Nikon D300S & Nikon 70-200 2.8 ED VR II

Fältet in action på Vaggerydstravet den 28/4. Så glad över bilderna från den dagen!

Livstecken

Kategori: Allmänt Kommentarer (2)

Utrustning: Nikon D300S & Nikon 70-200 2.8 ED VR II

Här var det lite dött. Bjuder på en liten bild ifrån Vårkvalet på Häradsvallen, den här fuxen hade en sådan fin utstrålning, snygg färg och ett galet häftigt öga. Allt tillsammans gjorde den så himla FIN! Det senaste och kommande:
 
1) Jag planerar lite tipsinlägg efter era önskemål
2) Fler bilder planeras att visas (såklart!)
3) En större, rolig förändring kommer att ske
4) Jag försöker jobba på hemsidan
5) Har lite fotograferingar inplanerade
6) Fotade trav i söndags på Vaggeryd
7) Majkeppnin börjar närma sig
8) Fler evenemang inplanerade, bla. "Superhelgen" på Ridklubben Udden
9) Är hemskt ledsen för den låga uppdateringen
 
Hoppas allt är fint med er :)