My friend

Kategori: Övrigt foto Kommentarer (0)

Utrustning: Nikon D700 & Nikkor 50mm f1.4G
 
I lördags så hade jag en annorlunda fotograferingen, något helt nytt för mig. Det var en kär vän som önskade fina bilder på hennes gravidmage. Efter att vi var klara tog jag lite fina porträtt på min snygga vän Josephin. Det här var första gången någonsin jag fotograferade i en "studio". Svarta lakan upphängda och  ljussättning som består av en bygglampa... man får improvisera ;)
 

Flokk #2

Kategori: Hästfoto Kommentarer (1)

Utrustning: Nikon D300S & Nikkor 70-200 f2.8 ED VR ll

Darkness hour

Kategori: Hästfoto Kommentarer (2)

Utrustning: Nikon D700 & Nikkor 70-200 f2.8 ED VR ll

Eftersom att jag ändå hade ett fotojobb idag på Kalmartravet så passade jag på att testa fota i mörkret med nya kameran. Det var evigheter sedan jag fotade trav. Ni som följt mig ett tag vet ju att jag älskar travhästar och att fotografera dem. Bilderna blev helt okej i smått format i alla fall, även om det höga isot inte var en fördel för varken skärpa eller brus :(

Småland

Kategori: Övrigt foto Kommentarer (1)

Utrustning: Nikon D700 & Nikkor 50mm f1.4G

Idag har jag varit lite längre inåt landet & plockat tranbär med min älskade farmor. Vi hittade inte så mycket, mer lingon är tranbär, men miljön, umgänget och det roliga i att ligga ner på mossan för att nå alla bär man hittar vägde helt klart upp det. Når vi åkte i morse var det frostigt och underbart höstväder. Dessutom älskar jag myrar och sankmarker, det är så himla vackert.

Pocahontas Dream #5

Kategori: Hästfoto Kommentarer (2)

Utrustning: Nikon D700 & Nikkor 50mm f/1.4G

Playing around

Kategori: Hundfoto Kommentarer (1)

Utrustning: Nikon D700 & Nikkor 50mm 1.4G
 
Igår testade jag på att ta lite bilder samtidigt som jag lekte med Siri. Jag hade alltså manuell fokus, och eftersom att närgränsen är ganska så "dålig" på mitt fasta 50mm, så var det lite jobb med att hålla henne tillräckligt långt borta från kameran. Att sätta fokusen var inte sådär superlätt heller, men det var en utmaning och jag fick ju min "bildhistoria". De bilder som är tagna med Siri vid grenen är alltså när hon hoppar upp eller precis när hon har försökt ta den även om det kanske ser ut som att hon stilla sitter och luktar ;)

Vår lek går alltså ut på att hon vill ha grenen (den är superrolig) och jag är sådär taskig och låter henne inte få tag på den. Detta gör att hon hoppar, skäller, ser missnöjd ut och är allmänt söt.

Autumn dogs

Kategori: Hundfoto Kommentarer (4)

Utrustning: Nikon D700 & Nikkor 50mm 1.4G

Idag var jag med hundarna till fårhagen. Det finns väldigt mycket färger och höst där just nu, och det är så vackert. På sätt och vis får ni min vardag i bilder, för hundarna står ju såklart en stor del av mina dagar. Mina fina små hjärtan. Jag har blivit allt för dålig på att fånga dem på bild.

Pocahontas Dream #4

Kategori: Fotosession Kommentarer (2)

Utrustning: Nikon D700 & Nikkor 70-200 f2.8 ED VR ll

Vi hittade en högre höjd & försökte oss på lite siluettbilder. Absolut inte det enklaste kan jag lova, jag har tyvärr inte fotograferat så mycket sådant. Som ni förmodligen förstår så har jag väldigt mycket bilder att visa från denna fotograferingen! Så frukta inte, mer kommer.

Pocahontas Dream #3

Kategori: Fotosession Kommentarer (0)

Utrustning: Nikon D700 & Nikkor f2.8 70-200 ED VR ll

Pocahontas Dream #2

Kategori: Fotosession Kommentarer (3)

Utrustning: Nikon D700 & Nikkor 50mm 1.4G

Pocahontas Dream

Kategori: Fotosession Kommentarer (3)

Utrustning: Nikon D700 & Nikkor 50mm 1.4G + Nikkor 70-200 f2.8 ED VR ll

öland

Kategori: Fotosession Kommentarer (1)

Utrustning: Nikon D700 & Nikkor 50mm 1.4G

Idag klev jag upp kl 05.00 (inget jag någonsin gör i vanliga fall) och åkte mot öland för att fota min kompis Ida och hennes häst Pocca på alvaret. Vi hade tanken att fotografera när solen gått upp nu innan hösten försvinner. Jag hinner tyvärr inte redigera någon bild mer än denna idag, då jag har en massa annat för mig ikväll och imorgon. Åh så det kliar i fingrarna... det första man vill göra efter ett fotograferingstillfälle är ju att sitta och nörda sig i Photoshop. Men! Sålänge får ni Doris fina zebra-ben.
 

mare #2

Kategori: Fotosession Kommentarer (1)

Utrustning: Nikon D700 & Nikkor 70-200 f2.8 ED VR ll

mare

Kategori: Fotosession Kommentarer (1)

 
Utrustning: Nikon D700 & Nikkor 70-200 f2.8 ED VR ll

Den här gamla travmärren var en av hästarna jag fotade på Öland för ett litet tag sedan. En charmig dam, men med mycket bestämda åsikter. När vi tog dessa bilder så fick jag ta några stycken bilder, sen vandrade hon tillbaka till grinden igen. Därefter fick vi hämta tillbaka henne. Vi tog några fler bilder. Och så gick hon igen. Det var inte riktigt lönt att stoppa henne.