Golden Boy #2

Kategori: Allmänt Kommentarer (3)

Nikon D700 & Nikkor 50mm 1.4G / ISO 200 / f2.0 / 1/1000 sec
nedre raden: ISO 250 / f2.0 / 1/640 sec

Kommentarer

  • Zandra säger:

    Snygga redigeringar på alla fyra och understa bilden gillar jag!

    Svar: Tusen tack, roligt att du gillar det! :)
    Malin Wengdahl

    2014-01-05 | 13:18:39
    Bloggadress: http://zahlo.se
  • Veronika säger:

    Riktigt fina bilder!!

    Ser att du har en D700, är du nöjd med den? Jag står själv i valet mellan D600, D700, D800.. Vilka valde du mellan?
    D600 är ju inte lika bra som de andra men en del billigare än de andra två, ändå fullformat.. :)

    Svar: Åh, tack tack tack! :)
    Jag är grymt nöjd med min kamera, den var väl värd sina pengar som begagnad. Trots lite äldre teknik så levererar den bilder av grym kvalité som jag tycker står starkt med alla nya kameror som kommit :) Stor skillnad mot min gamla kamera! Jag valde bort D600 pga det begränsade autofokusområdet jämfört med D700, som har ett större, utbrett område för fokuspunkterna. Eftersom jag fotar hästar kändes det viktigt.

    Men, det jag saknar är bättre brushantering! Det är mycket bättre än med min gamla D300s, men jag tror att på den punkten är både D600 och D800 mycket mycket bättre. Vad känner du är viktigt med din nästa kamera? :)
    Malin Wengdahl

    2014-01-05 | 17:40:29
    Bloggadress: http://verrran.blogg.se
  • Veronika säger:

    Tack så mycket för det bra svaret! :)

    Jag älskar ju att fota konserter och därför känner jag att brushanteringen måste vara bra, (måste även komma igång med att fota hästar mer, får inspiration av dina bilder!) så kanske därför det är bättre med D600 /D800. D800 ligger ju överst på listan, men den är även mycket dyrare, men du sa att du köpte begagnad, det är ju väldigt bra och jag hade helst velat göra det med tanke på priset då. Men är rädd för "riskerna" med begagnat.. Hur mycket billigare tycker du att en kamera bör vara för att man ska köpa den begagnad? Några andra tips? Tack för svaret :)

    Svar: Ledsen för att jag svarar dig så himla sent här nu!
    Men ja, det är svårt. Jag har ju företag så har man det måste det ju vara väldigt mycket billigare - alternativt att man letar upp en fotoaffär eller någon som kan sälja på momskvitto. Men köper man som privatperson så tror jag nog att så länge man köper en kamera som ligger på en bra mellannivå (alltså inte för billigt & inte för dyrt) av vad de säljs för i dagsläget så kommer man bra undan. Oftast kan du ju bara kika på de annonser som ligger ute och se vad som är rimligt beg. pris. Finns ju många kameror som säljs beg. och som tex inte gjort så många exponeringar :) Sen är det ju inte bara det man går på men en tanke i alla fall. Jag köpte från en fotoaffär vilket kändes ganska så säkert.

    Annars är det nog viktigt att du kan klämma & känna på den och testfota med den. Kanske även att man försöker köpa en som gjort max 20 000 exponeringar. Min hade gjort runt 30 000. Men det är ju inte mycket alls!

    Och tack, jättekul att kunna inspirera! Konsertfoto verkar så himla kul. Får ta & kolla in dina bilder :)
    Malin Wengdahl

    2014-01-09 | 15:26:01
    Bloggadress: http://verrran.blogg.se

Kommentera inlägget här: